Parochiekerk Sint-Martinus

Beschrijving

Georiënteerd bedehuis midden grasperk afgezet door middel van recent bakstenen muurtje met ezelsrug tussen postamenten; ijzeren poort tussen postamenten van arduin.

Plaats zonder nummer (Roeselare)

Orgel kerk Sint-Martinus

In 1779-1781 bouwden Pieter en zoon Lambert-Benoit van Peteghem (Gent) een nieuw orgel; de orgelkast werd gemaakt door J. Staes (Rumbeke). In 1838 en 1847 werd het orgel gekuist; uitvoerder onbekend. Wijzigingen geschiedden achtereenvolgens door Jacobus Philippus Forrest (Roeselare) in 1895 en door Oscar Anneessens (Kortrijk) in 1934. Volgens zijn werklijst voerde ook Jules Anneessens (Menen) werken uit; data hiervan zijn niet bekend. Jos Loncke en zonen (Esen/Zarren) voerde diverse werken tussen 1962 en 1974.