Site Hof van Peene met brouwerijgebouwen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Site met overblijfselen van het voormalig Hof van Peene en vroegere brouwerijgebouwen. Gelegen op circa 50 meter ten westen van de dorpskerk van Baasrode, op een diep perceel aan de noordelijke straatzijde en in onmiddellijke nabijheid van de Schelde.

Sint-Ursmarusstraat 69 (Dendermonde)
Site met overblijfselen van het 15de-eeuwse Hof van Peene en met vroegere brouwerijgebouwen. Gelegen op circa 50 meter ten westen van de dorpskerk van Baasrode, op een diep perceel aan de noordelijke straatzijde en in onmiddellijke nabijheid van de Schelde. Achterliggend ensemble van landelijke industriƫle gebouwen van de voormalige brouwerij, samengesteld uit diverse volumes in verankerde baksteenbouw onder snijden pannen schilddak en zadeldaken.

Wordt opgevolgd door