Half vrijstaande herenwoning

Beschrijving

* Prins Albertlaan nr. 70. Half vrijstaande herenwoning gebouwd in 1861 in neoclassicistische stijl. Beschermd als monument bij M.B. van 26/05/2005.Ter hoogte van de brug over het kanaal beeldbepalende statige woning, in oorsprong eigendom van de Oostendse blekersbaas Franciscus Maes-Declercq. De woning wordt opgetrokken in 1861, en in 1878 voorzien van talrijke nieuwe bedrijfsgebouwen op

Neoclassicistisch herenhuis

Prins Albertlaan 70 (Oostende)
Beeldbepalende, half vrijstaand herenhuis gebouwd in 1861 in neoclassicistische stijl, in oorsprong eigendom van de Oostendse blekersbaas Franciscus Maes-Declercq. Onderkelderd breedhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën onder een zwart pannen schilddak. Statige lijstgevel met plint en volledig parement van arduin.