Hoeve Noordhof of Hoge Poorte

Beschrijving

Oorspronkelijk omwalde meerledige hoeve (rest van wal ten Zuiden) met boerenhuis op terp, evenwijdig aan straat, ertussen liggende moestuin. Begraasd erf, ten Z.O. begrensd door een lange dwarsschuur met stallingen en wagenhuis. Eens aflhankelijk van de abdij van Eversam (Stavele)

Hoeve Noordhof

Clepstraat 5 (Alveringem)
Oorspronkelijk omwalde meerledige hoeve (rest van wal ten zuiden) met boerenhuis op terp, evenwijdig aan straat, ertussen liggende moestuin. Boerenhuis van vier traveeën + twee traveeën rechts opkamer en één bouwlaag onder een gebogen zadeldak met overstekende rand en klimmende dakkapellen, gedateerd 1861. Ten oosten van boerenhuis, stalgebouw van vier traveeën en één bouwlaag. Ten zuidoosten van boerenhuis, grote dwarsschuur met stallingen en rechts wagenhuis.