Hoeve bestaande uit losse bestanddelen

Beschrijving

Zeelaan nr. 1. Hoeve bestaande uit losse bestanddelen, thans in gebruik als woning. Heraangelegd erf. Staat grosso modo met huidige gebouwenconfiguratie weergegeven op het primitief kadasterplan van ca. 1835. Later ondergaat het woonhuis enkele wijzigingen. Boerenhuis met L-vormige plattegrond, vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Verankerde witbeschilderde bakste

Zeelaan 1 (Brugge)
Hoeve bestaande uit losse bakstenen bestanddelen, grosso modo met huidige gebouwenconfiguratie weergegeven op het primitief kadasterplan van circa 1835. Boerenhuis met L-vormige plattegrond met geïntegreerde stalvleugel, opgevat als een verankerde, witgeschilderde baksteenbouw van één bouwlaag. Vrijstaande stal met asymmetrisch zadeldak en gevels geritmeerd door steunberen.