Historische hoeve

Beschrijving

Kerkebosstraat nr. 4/ Lakemeersstraat. Historische hoeve minimaal opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, cf. losstaande volumes van woonhuis met aangebouwde stal en enkele bijgebouwen weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) en op de Atlas der Buurtwegen (1847); beboomd erf en poel aan oostzijde weergegeven op het gereduceerd kadasterplan van het Krijgsdepot (1853). In de twee

Historische hoeve

Kerkebosstraat 4 (Tielt)
Historische hoeve minimaal opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, zie losstaande volumes van woonhuis met aangebouwde stal en enkele bijgebouwen weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) en op de Atlas der Buurtwegen (1847); beboomd erf en poel aan oostzijde weergegeven op het gereduceerd kadasterplan van het Krijgsdepot (1853). In de tweede helft van de 20ste eeuw wordt een nieuw woonhuis gebouwd op de plaats van een ouder bijgebouw. Het oorspronkelijk woonhuis is heden ingericht als stal, doch blijft als 18de-eeuwse volume vrij gaaf bewaard.