Herenhoeve

Beschrijving

Aan de weg gelegen herenhoeve met inrijpoort en imposante schuur, in de volksmond zogenaamd het "Saps Hof" of het "Blauwhof". De hoeve heeft een erg imposante ligging, ingebed in het landschap vanaf de Kortemarkstraat en de Steenstraat.

Herenhoeve Blauwhof

Portweg 6 (Koekelare)

Welkomstlinde bij hoeve Blauwhof

Een zwaar ontwikkelde lindeboom staat bij de erftoegang van de herenhoeve Blauwhof. Deze welkomstlinde is bovendien ingeplant bij de zuidwestgevel van de dwarsschuur en functioneert er als schermbeplanting. De imposante boom is een zomerlinde en heeft een stamomtrek van 337 cm (2013), een totale hoogte van 18 m en een kruindoormeter van 21 m.