Station Wondelgem

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Stationsgebouw op de lijn Gent-Eeklo, daterend van 1906. Hoofdgebouw bestaande uit een brede vleugel van negen traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen) met dakkapelletjes en zware vorstkam en rechts ervan hoger opgetrokken woonhuis van twee bouwlagen onder gelijkaardig dak.

Station Wondelgem

Molenstraat, Wondelgemstationplein 35-36 (Gent)
Stationsgebouw van 1906 met hoofdgebouw bestaande uit een brede vleugel van negen traveeën en één bouwlaag onder zadeldak en rechts ervan hoger opgetrokken woonhuis van twee bouwlagen onder gelijkaardig dak. Links van het hoofdgebouw kleiner alleenstaand dienstgebouwtje in dezelfde stijl. Ten noorden en zuiden zijn gesmede en betonnen afsluitingen bewaard. Ten zuiden van het hoofdgebouw bevindt zich een bunker en verder ten zuiden een bakstenen goederenloods.

Wordt opgevolgd door

Station Wondelgem