Herenhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van 14-09-2009 tot heden

Locatie

Provincie West-Vlaanderen
Gemeente Brugge
Deelgemeente Brugge
Straat Nieuwe Gentweg
Locatie Nieuwe Gentweg 78 (Brugge)

Administratieve gegevens

Andere nummers

Is de (gedeeltelijke) vaststelling van

Geen afbeelding beschikbaar

Herenhuis

Nieuwe Gentweg 78, Brugge (West-Vlaanderen)

"HIER WOONDE / FRANK VAN ACKER / MINISTER VAN STAAT / BURGEMEESTER VAN BRUGGE / °1929 † 1992 / VAN ACKERSTICHTING VZW", zie recente gedenkplaat. Monumentaal herenhuis van acht onregelmatige traveeën en drie bouwlagen onder twee schilddaken (nok parallel aan de straat) uit de tweede helft van de 18de eeuw. In 1849, bouwen van de classicistische, bepleisterde en beschilderde lijstgevel met links eenvoudige koetspoort.

Beschrijving

Nr. 78. "HIER WOONDE / FRANK VAN ACKER / MINISTER VAN STAAT / BURGEMEESTER VAN BRUGGE / °1929 † 1992 / VAN ACKERSTICHTING VZW" cf. recente gedenkplaat. Monumentaal herenhuis van acht onregelmatige trav. en drie bouwl. onder twee schilddaken (n // straat) uit XVIII B. In 1849, bouwen van de classicistische, bepleisterde en beschilderde lijstgevel met l. eenvoudige koetspoort (huidig nr. 80)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.