Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoeve met welkomstbomen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van 14-09-2009 tot heden

ID
49933
URI
https://id.erfgoed.net/aanduidingsobjecten/49933

Besluiten

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Beschrijving

De semi-gesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken (pannen) is gegroepeerd rondom een rechthoekig deels gekasseid en gebetonneerd erf. De inrijpoort bevindt zich ten noordwesten, naast het woonhuis. Aan de straatzijde, aan weerszijden van de voordeur van de boerenwoning, bevindt zich een koppel Hollandse linden (Tilia x europaea) als welkomstbomen. De hoeve ligt verwijderd van de dorpskern van Velzeke binnen een landelijke waardevolle context in het zuidwesten van Velzeke.Aanduiding van

Is de vaststelling van

Semigesloten hoeve

Schoolstraat 83 (Zottegem)
De semigesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken is gegroepeerd rondom een rechthoekig deels gekasseid en gebetonneerd erf. Aan de straatzijde, aan weerszijden van de voordeur van de boerenwoning, bevindt zich een koppel Hollandse linden als welkomstbomen. De boerenwoning klimt vrijwel zeker op tot het derde kwart van de 18de eeuw.

Is de omvattende vaststelling van

Twee leilindes als welkomstbomen bij hoeve

Schoolstraat 83 (Zottegem)
Aan de straatzijde, aan weerszijden van de voordeur van de boerenwoning langs de Schoolstraat te Velzeke-Ruddershove bevindt zich een koppel Hollandse linden (Tilia x europaea) als welkomstbomen. Het koppel Hollandse linden bestaat uit symmetrische, kunstmatig gevormde leibomen. De bomen hebben een onderlinge plantafstand van 3 meter.