Huis Denys

Beschrijving

Ieperstraat nrs. 23-25. "Huis Denys" of "Het Torentje", imposant eclectisch herenhuis met inslag van neoclassicistische en neo-Vlaamse renaissancestijl, opgetrokken volgens kadaster in 1905 door Richard Denys en van 1920 tot 2005 in gebruik als bankfiliaal; thans leegstaand. Historiek. In 1890 koopt textielhandelaar en liberaal voorman Richard Denys (Roe

Huis Denys

Ieperstraat 23-25 (Tielt)
Ieperstraat nrs. 23-25. "<italic>Huis Denys</italic>" of "<italic>Het Torentje</italic>", imposant eclectisch herenhuis met inslag van neoclassicistische en neo-Vlaamse renaissancestijl, opgetrokken volgens kadaster in 1905 door Richard Denys en van 1920 tot 2005 in gebruik als bankfiliaal; thans leegstaand. Historiek. In 1890 koopt textielhandelaar en liberaal voorman Richard Denys (Roe