Hoeve uit de wederopbouwperiode van de jaren 1920

Beschrijving

Amersveldestraat nr. 223. Hoeve uit de wederopbouwperiode van de jaren 1920. De site is als dusdanig nog niet aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1844). Lindes bij de erftoegang, deels bewaarde boomgaard. Oorspronkelijk L-vormige opstelling van de losse bestanddelen, schuur recent afgebroken. Ten zuiden van het erf, roodbakstenen boerenhuis onder overkragend zadeldak

Amersveldestraat 223 (Kortemark)
Amersveldestraat nr. 223. Hoeve uit de wederopbouwperiode van de jaren 1920. De site is als dusdanig nog niet aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1844). Lindes bij de erftoegang, deels bewaarde boomgaard. Oorspronkelijk L-vormige opstelling van de losse bestanddelen, schuur recent afgebroken. Ten zuiden van het erf, roodbakstenen <italic>boerenhuis</italic> onder overkragend zadeldak