Villa J. Ingelbrecht

Gemeente Kapellen
Straat Olmendreef
Locatie Olmendreef 16 (Kapellen)

Villa in nieuwe zakelijkheid

Olmendreef 16, Kapellen (Antwerpen)

Rechthoekige villa in nieuwe zakelijkheid van 1924 naar ontwerp van E. Van Steenbergen gelegen in omhaagde tuin.

Beschrijving

De bescherming betreft de villa J. Ingelbrecht, gebouwd in 1924 naar ontwerp van architect Eduard Van Steenbergen.

Villa J. Ingelbrecht is beschermd omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde

in casu architecturale waarde: als eerste villa met plat dak naar ontwerp uit 1924 van E. Van Steenbergen en kenmerkend voor het werk van E. Van Steenbergen door de geslaagde vermenging van traditionele bouwtechnieken enerzijds en volumewerking in de geest van de Nieuwe Zakelijkheid anderzijds.