Stadswoning

Beschrijving

Nr. 64/ Timmermansstraat. Breedhuis van drie trav. en twee bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen). XIX-uitzicht, doch oude kern cf. achtergevel en fundatiesteen met opschrift: "DIT HUUS IS GODT BEQUAME. IN COMTOR IN SIN NAME. 1613". Verbouwd i.l.v. XIX-XX. Huidig uitzicht resultaat van consoliderende "Kunstige herstelling" in 1998-1999 n.o.v. architect L. Vermeersch (Brugge): o.m. herstel

Stadswoning

Molenmeers 64 (Brugge)
Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). 19de-eeuws uitzicht, doch oude kern, zie achtergevel en fundatiesteen met opschrift: "DIT HUUS IS GODT BEQUAME. IN COMTOR IN SIN NAME. 1613". Verbouwd in de loop van 19de-20ste eeuw. Huidig uitzicht resultaat van consoliderende "Kunstige herstelling" in 1998-1999 naar ontwerp van architect L. Vermeersch (Brugge).