Hoeve Caproen

Beschrijving

Larestraat nr. 93/ Nieuwburgstraat. Hoeve "Caproen", teruggaand tot de 17de eeuw. Langgevelhoeve, gelegen op de hoek met de Nieuwburgstraat en behorend tot de eigendommen van het kasteel "Nieuwburg" (cf. Nieuwburgstraat nr. 2) cf. deels ossenbloedrood beschilderde gevels. Een onverharde oprit aan de kant van de Larestraat geeft toegang tot het begraasde er

Hoeve Caproen

Larestraat 93 (Oostkamp)
Hoeve, teruggaand tot de 17de eeuw. Langgevelhoeve behorend tot de eigendommen van het kasteel Nieuwburg confer deels ossenbloedrood beschilderde gevels. Een onverharde oprit geeft toegang tot het begraasde erf. Boerenhuis gelegen aan de straatkant met nok evenwijdig met de straat. Tegenover het woonhuis ligt de schuur en tussen de schuur en het huis een kleinere stal.