Parochiekerk Sint-Remigius

Gemeente Putte
Deelgemeente Beerzel
Straat Beerzelplein
Locatie Beerzelplein 1 (Putte)

Beerzelplein 1, Putte (Antwerpen)

Grosso modo georiënteerde, driebeukige, grondig vernieuwde, classicistische pseudo-kruisbasiliek met laatgotische westtoren.

De parochiekerk Sint-Remigius te Beerzel, is beschermd als monument.

De Sint-Remigiuskerk is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: De Sint-Remigiuskerk werd zoals vele dorpskerken in de loop van haar bestaan meermaals aangepast en hersteld. Bij de 18de-eeuwse herbouw van de dorpskerk in classicistische stijl behield men de laatgotische toren die qua stijl en materiaalgebruik aansluit bij de Kempische variante van de Brabantse gotiek. Het classicistische interieur bezit een aangepast rococo mobilair.