Straat Nieuwe Gentweg
Locatie Nieuwe Gentweg 78 (Brugge)

Nieuwe Gentweg 78, Brugge (West-Vlaanderen)

Half vrijstaand diephuis van drie/vijf traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (Vlaamse pannen) met oudere kern doch in de loop van de 18de eeuw aangepast aan voorgevel en bedaking. Sinds 1997-1998, aangekocht als onderdeel van hotel - zie Nieuwe Gentweg nummer 80 - en consoliderend gerestaureerd naar ontwerp van Groep Planning (Brugge).

Beschrijving

★ Nr. 17. Half vrijstaand diephuis van drie/vijf trav. en twee bouwl. onder mansardedak (Vlaamse pannen) met oudere kern doch i.l.v. XVIII aangepast aan voorgevel en bedaking. Sinds 1997-1998, aangekocht als onderdeel van hotel - cf. Nieuwe Gentweg nr. 80 - en consoliderend gerestaureerd n.o.v. Groep Planning (Brugge). Verankerde en beige beschilderde, bakstenen lijstgevel op bepleisterde