Oorlogsmonument

Oorlogsmonument

Het oorlogsmonument is beschermd als monument.

Waarden

Het oorlogsmonument van Wijnegem is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

sociaal-culturele waarde

Het gedenkteken ligt aan een drukke transitobaan, bij de ingang van een gemeentelijk park en genereert zo een belangrijke sociaal culturele waarde als uiting van de behoefte om een collectief trauma te materialiseren.

artistieke waarde

Monument opgericht in 1921 naar ontwerp van beeldhouwer Floris De Cuyper en architect Arthur Smet. Tot het oeuvre van Floris De Cuyper behoren ook de oorlogsmonumenten van Turnhout, Duffel, Mol en Mortsel. Het monument herinnert aan het oorlogsverleden door de afbeelding van een strijdvaardige soldaat met geweer en standaard.

Oorlogsmonument Wijnegem

Turnhoutsebaan (Wijnegem)
Oorlogsmonument van 1921 naar ontwerp van Floris de Cuijper en Arhur Smet. Het monument is gelegen aan de ingang van het gemeentelijke park Wijnegemhof.