Vleugel van Hotel de Hemptinne

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Resterende vleugel van een voorheen groot U-vormig complex zogenaamd "Hotel de Hemptinne" met voorgevel in de Koningstraat, ingeplant rondom rechthoekige binnentuin met ijzeren hekken langs de westkant, heden Borluutstraat.

Onderstraat 77 (Gent)
Resterende vleugel van het Hotel de Hemptinne, voorheen een groot U-vormig complex met rechthoekige binnentuin. Huidige voorgevel met twee bouwlagen van vijf bepleisterde traveeën onder mansardedak in Lodewijk XV-stijl. Gedeeltelijk behouden gelijkaardige tuingevel van vijf bepleisterde en drie gecementeerde traveeën met twee bouwlagen en twee hoger opgebouwde traveeën met gelijksoortig bekronend driehoekig fronton. Gecementeerde achtergevel aan de Koningstraat van vijf traveeën en drie bouwlagen met behouden rococofronton.

Wordt opgevolgd door