Turbinewatermolen

De turbine-watermolen met toebehoren en omgeving

Beschrijving

De Turbinewatermolen te Meerle is beschermd als monument. Deze bescherming omvat beide turbines, het sluiswerk, het gaande werk met toebehoren en alle uitrusting onroerend door bestemming zoals het oude schakelbord en de oude lantaarn op de buitenhoek.

Waarden

De turbine-watermolen, met inbegrip van beide turbines, sluiswerk, alle gaande werk met toebehoren en alle uitrusting onroerend door bestemming zoals het oude schakelbord en de oude lantaarn op de buitenhoek is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

industrieel-archeologische waarde

Molensite met turbinewatermolen

Dreef 2 (Hoogstraten)
Gaaf bewaarde molensite bestaande uit een turbinewatermolen van 1910 met molenaarshuis en tot woning verbouwde voormalige schuur, alsook het waterbouwkundig stelsel dat de molen van waterkracht voorziet.