Hoeve Goed Te Poorters

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Oostrozebekestraat nr. 27. Historische hoeve z.g. "Goed Te Poorters", gaat terug op een middeleeuwse omwalde site. Historiek. Het "Goed Te Poorters" was een leen van de abdij van Roosenberghe in Waasmunster. Het was door Jan van West, bisschop van Doornik sinds 1380, aan de abdij geschonken omdat deze hem na de slag van Westrozebeke in 1382 onderdak had ge

Oostrozebekestraat 27 (Dentergem)
Historische hoeve "Goed Te Poorters", gaat terug op een middeleeuwse omwalde site. Onverharde oprit met restanten van kasseibestrating, afgezet met bomen, toegang tot het erf, met aan de oostelijke zijde de schuur uit 1835, opgetrokken in baksteen, met een vernieuwde dakbedekking in golfplaten. Ten westen van de oprit bevindt zich het wagenkot uit 1951, met daarachter de 18de-eeuwse stal. In het noorden, staan een bakhuis in witbeschilderde baksteen en het woonhuis in witbeschilderde baksteen op een grijze plint. Paarden- en koeienstal.

Wordt opgevolgd door