Woning Schellekens

Beschermd monument van 02-12-2002 tot heden

Locatie

Provincie Antwerpen
Gemeente Hoogstraten
Deelgemeente Hoogstraten
Straat Loenhoutseweg
Locatie Loenhoutseweg 34 (Hoogstraten)

Administratieve gegevens

Andere nummers
  • 4.01/13014/127.1
  • OA003177

Is de (gedeeltelijke) bescherming van

Woning Schellekens

Loenhoutseweg 34, Hoogstraten (Antwerpen)

Woning van 1970 naar ontwerp van R. Braem, in 1976 uitgebreid met een bureau. Lowbudgetwoning waarvan de kostprijs deze van een vergelijkbare sociale woning niet mocht overschrijden.

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Woning Schellekens te Hoogstraten, is beschermd als monument.

Waarden

De woning Schellekens naar ontwerp van Renaat Braem is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde

Als volledig intact bewaarde villa, met authentieke interieurinrichting en -elementen, opgetrokken in 1970 naar een ontwerp van Renaat Braem, welke in de ontwikkeling van de naoorlogse architectuur in België een dominante positie bekleedde.
In architectonische vorm en structuur geënt op de regionale vernaculaire en landelijke architectuur en tegelijk conform het vooropgestelde bouwprogramma in ontwerp, materiaal en uitvoering een geslaagde low-budgetwoning.
De villa vormt een betekenisvol experiment in het private woningbouwoeuvre van Braem en getuigt - ondanks de stringente eisen van de opdrachtgever - van de particuliere architectuurvisie van Renaat Braem.

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.