19de-eeuwse hoeve, gedateerd 1869

Beschrijving

Kwadepoelstraat nr. 68. 19de-eeuwse hoeve, gedateerd 1869 cf. gevelsteen boven de deur van het woonhuis. Site aangegeven op de Atlas der Buurtwegen (ca.1846), bestaande uit twee volumes met L-vormige opstelling. Het primitief kadasterplan (ca. 1835) toont een gelijkaardige opstelling. Volgens de kadastrale gegevens worden in 1872 de verschillende volumes afgebroken en vervangen door drie n

Hoeve gedateerd 1869

Kwadepoelstraat 68 (Zwevegem)
19de-eeuwse hoeve, gedateerd 1869 zie gevelsteen boven de deur van het woonhuis. In 1871 afgebroken en vervangen door drie nieuwe losse bestanddelen met U-vormige opstelling. Bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rondom gekiezeld erf gemarkeerd door ijzeren hek en vervallen ouder bakhuisje,