19de-eeuwse hoeve, gedateerd 1869

Beschrijving

Kwadepoelstraat nr. 68. 19de-eeuwse hoeve, gedateerd 1869 cf. gevelsteen boven de deur van het woonhuis. Site aangegeven op de Atlas der Buurtwegen (ca.1846), bestaande uit twee volumes met L-vormige opstelling. Het primitief kadasterplan (ca. 1835) toont een gelijkaardige opstelling. Volgens de kadastrale gegevens worden in 1872 de verschillende volumes afgebroken en vervangen door drie n

Hoeve gedateerd 1869

Kwadepoelstraat 68 (Zwevegem)
19de-eeuwse hoeve, gedateerd 1869 zie gevelsteen boven de deur van het woonhuis. In 1871 afgebroken en vervangen door drie nieuwe losse bestanddelen met U-vormige opstelling. Bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rondom gekiezeld erf gemarkeerd door ijzeren hek en vervallen ouder bakhuisje, Ten noorden boerenwoning met eenvoudige bakstenen lijstgevel geritmeerd door getoogde muuropeningen. Deuren in omlijsting van zwarte baksteen. Ten westen dubbele dwarsschuur met korfbogige poorten in opvallende omlijsting van zwarte baksteen. Rechter poortopening verkleind en bovenlicht met sierlijk ijzerwerk. Zijpuntgevel met uilengat. Ten oosten stalvleugel eveneens met deuropeningen in omlijsting van zwarte baksteen.