Herenhuis met aanpalend winkelhuis

Geografisch pakket provincie Antwerpen
definitieve beschermingsbesluiten, schrappingsbesluiten: 02-12-2002  ID: 3976

Beschrijving

Het halfvrijstaand herenhuis te Hoogstraten is samen met het aanpalende winkelhuis beschermd als monument.

Waarden

Het halfvrijstaand herenhuis in eclectische stijl met neo-Vlaamserenaissance-inslag, 1902, naar ontwerp van J. Meyers, samen met het aanpalend winkelhuis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: Representatief en fraai voorbeeld van een herenwoning in eclectische stijl, opgetrokken in 1902 naar ontwerp van de verdienstelijke lokale architect J. Meyers, kenmerkend en beeldbepalend voor de hoofdstraat van de gemeente Hoogstraten en met bewaarde interieurelementen en -afwerking in diverse neostijlen en met art-nouveau-inslag.
Als architecturale getuige van de economische en culturele bloei van de kantonnale hoofdplaats, Hoogstraten, rond vorige eeuwwisseling.

Vrijheid 124-126 (Hoogstraten)
Halfvrijstaand herenhuis in eclectische stijl met neo-Vlaamserenaissance-inslag samen met het aanpalende winkelhuis opgericht in 1902 naar ontwerp van J. Meyers.