Huis Artis Amore

Geografisch pakket provincie Antwerpen
definitieve beschermingsbesluiten, schrappingsbesluiten: 02-12-2002  ID: 3976

Beschrijving

Huis Artis Amore te Hoogstraten, voorheen 'De Kleine Zwaan' of 'Zwanenhof' genoemd, is beschermd als monument.

Waarden

Het huis Artis Amore, voorheen zogenaamd De Kleine Zwaan of Zwanenhof is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: In kern minstens tot de 17de eeuw opklimmend boerenhuis, vermoedelijk in 1736 vernieuwd en vanaf 1832 in gebruik als brouwershuis met brouwerij.
De fraaie en merkwaardige verbouwde voorgevel van 1906 in neorococostijl en de rijkelijke, eclectische binneninrichting naar ontwerp van antiquair L. Jagenau getuigen van de economische en culturele bloei van Hoogstraten rond vorige eeuwwisseling.

Huize Artis Amore

Vrijheid 230 (Hoogstraten)
In kern minstens tot de 17de eeuw opklimmend boerenhuis, vermoedelijk in de 18de eeuw vernieuwd, sedert 1832 brouwershuis met brouwerij.