Klokhofstede

Beschrijving

Westernieuwweg nr. 98. Zgn. "Klokhofstede", historische hoeve met losse, in U-vorm opgestelde bakstenen gebouwen in het noorden van Varsenare. Historiek. De oudste vermelding van de hoeve is te vinden in een pachtcontract van 1549; de Klokhofstede werd toen "hofstede Gloribus" genoemd, naar een Brugse familie die het goed in eigendom ha

Klokhofstede

Westernieuwweg 98 (Jabbeke)
Historische hoeve met losse, in U-vorm opgestelde bakstenen gebouwen in het noorden van Varsenare. Hoeve met losse bestanddelen, waarvan de oudste in U-vorm op het deels verharde erf zijn geplaatst: 17de-eeuws boerenhuis ten noorden van het erf, haaks op de straat, ten zuiden daarvan, langs de straat, het stalvolume, en ten slotte ten zuiden het erf aflijnend en evenwijdige met het huis, de beplankte schuur.