Hoeve Mezelhof

Kleine hoeve, fasegewijs tot stand gekomen, staat nog niet op de Ferrariskaart (1770-1778).

Hoeve Mezelhof

Moubekestraat 106 (Zedelgem)
Kleine hoeve, fasegewijs tot stand gekomen, staat nog niet op de Ferrariskaart (1770-1778). Op het primitief kadasterplan (circa 1830) beschreven als huis met boomgaard. Hierop is te zien dat een tweede woonhuis opgetrokken is op een achterliggend perceel. Circa 1928 volgt een uitbreiding van het eerste huis (aan straatzijde) met een volume parallel aan de straat. In 1943 tekent het kadaster enkele kleine (vermoedelijk oudere) wijzigingen aan beide woningen op. In 1953 is alles teruggebracht tot één geheel. Lage, rode en bruine verankerde baksteenbouw op L-vormige plattegrond onder zadeldaken (Vlaamse pannen). De vroegere indeling als tweewoonst is nog duidelijk afleesbaar. Oudste volume, dwars op de straat, met geïncorporeerde stalling.