Tuinwijk Kromme Boom

Deelgemeente Oostakker
Straat Eikstraat
Locatie Eikstraat 10, Eikstraat 12, Eikstraat 14, Eikstraat 16, Eikstraat 19, Eikstraat 2, Eikstraat 21, Eikstraat 23, Eikstraat 25, Eikstraat 27, Eikstraat 29, Eikstraat 31, Eikstraat 33, Eikstraat 35, Eikstraat 37, Eikstraat 39, Eikstraat 4, Eikstraat 6, Eikstraat 8 (Gent)
Alternatieve naam Klein Korea

Eikstraat 2-16, 19-39, Gent (Oost-Vlaanderen)

Geïsoleerde, kleine tuinwijk, slechts deels uitgevoerd in 1925 door de sociale huisvestingsmaatschappij Le Foyer Gantois (sinds 1951 De Gentse Haard) naar plannen van architect Valentin Vaerwyck. In 1952 werd de wijk uitgebreid met enkele sociale woningen.