Goed ter Triest

Beschrijving

Moeskroenstraat nr. 507. Historische hoeve z.g. "GOED TER TRIEST" gelegen ten zuiden van de dorpskern. De oudste vermeldingen gaan terug tot de 15de eeuw. Aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (1843) als "Ferme Verhelst", een volledig omwalde hoeve met gesloten opstelling. Thans is de omwalling verdwenen, voormalige omwalling nog grotendeels aangegeven door populieren. Ten noorden van het

Goed ter Triest

Moeskroenstraat 507, 507A-B (Menen)
De oudste vermeldingen gaan terug tot de 15de eeuw. Noordoostelijke erfoprit gemarkeerd door poortgebouw met aandaken en vlechtingen. Noordoostelijke 18de-eeuwse vleugel met centrale poortdoorgang geflankeerd door paarden- en koeienstal. Ten zuidoosten 18de-eeuwse stalvleugel. Ten zuidwesten schuur van circa 1948-1949, die de schuur van 1732 vervangt.