Hof van Beieren

Gemeente Mechelen
Straat Frederik de Merodestraat
Locatie Frederik de Merodestraat 21, Frederik de Merodestraat 23 (Mechelen)

Stadswoning Hof van Beieren

Frederik de Merodestraat 21-23, Mechelen (Antwerpen)

Samenstel van breed- en diephuis in bak- en zandsteenstijl, 1656 gedateerd op een verweerde gevelsteen.

Beschrijving

Het Hof van Beieren, een stadswoning die is samengesteld uit een breed- en diephuis in bak- en zandsteenstijl, is beschermd als monument.

In het beschermingsdossier wordt de historische waarde van Frederik De Merodestraat 21-23 als volgt gemotiveerd: "als traditionele burgerlijke architectuur opgericht in 1656."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, Beschermingsdossier DA000669, Twintig monumenten in Mechelen (F. Brenders, 1986).

Waarden

Frederik De Merodestraat 21-23 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: