Beschermd monument

Traditioneel burgerhuis

Geografisch pakket Mechelen
definitieve beschermingsbesluiten: 03-06-1986  ID: 2145

Beschrijving

Het traditioneel burgerhuis is, met inbegrip van alle aanbouwen en de achtertuin, beschermd als monument.

In het beschermingsdossier wordt de historische waarde van Frederik De Merodestraat 22-24 als volgt gemotiveerd: "als voorbeeld van traditionele burgerlijke architectuur uit de 17de eeuw, waarin ondanks wijzigingen de oorspronkelijke toestand nog te herkennen is."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, Beschermingsdossier DA000669, Twintig monumenten in Mechelen (F. Brenders, 1986).

Waarden

Frederik De Merodestraat 22-24 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Is de bescherming van

Frederik de Merodestraat 22-24 (Mechelen)
Verankerd dubbelhuis in traditionele bak- en zandsteenstijl uit de 17de eeuw met bewaarde leliemuurankers; aanpassingen in de 18de en 19de eeuw.