Hoekhuis

Beschrijving

Nr. 25. Hoekhuisje, oorspronkelijk met puntgevel van drie trav. en één bouwl. cf. bewaard l.aandak met muurvlechtingen; vlg. bouwaanvraag, in 1788 bovenaan r. verbreed met één trav. door koppeling aan het r.woonhuis (nr. 23), waarbij het r.aandak verdween. In kern opklimmend tot XVIIIa (?). Verankerde baksteenbouw met sporen van okergele beschildering. Zadeldak (n straat, Vlaamse pannen). Rechth

Hoekhuis

Pannestraat 25 (Veurne)
Hoekhuisje, oorspronkelijk met puntgevel van drie traveeën en één bouwlaag, zie bewaard linker aandak met muurvlechtingen; volgens bouwaanvraag, in 1788 bovenaan rechts verbreed met één travee door koppeling aan het rechter woonhuis (nummer 23), waarbij het rechter aandak verdween. In kern opklimmend tot het eerste kwart van de 18de eeuw (?).