Zestien tuinwijkwoningen ontworpen door V. Vaerwyck

Deelgemeente Sint-Amandsberg
Straat Halvemaanstraat
Locatie Halvemaanstraat 10, Halvemaanstraat 12, Halvemaanstraat 14, Halvemaanstraat 16, Halvemaanstraat 18, Halvemaanstraat 2, Halvemaanstraat 20, Halvemaanstraat 22, Halvemaanstraat 24, Halvemaanstraat 26, Halvemaanstraat 28, Halvemaanstraat 30, Halvemaanstraat 32, Halvemaanstraat 4, Halvemaanstraat 6, Halvemaanstraat 8 (Gent)

Halvemaanstraat 2-32, Gent (Oost-Vlaanderen)

Aan de straat gesitueerde rij van zestien typische tuinwijkhuisjes met voortuin, volgens arduinen gedenkplaat op nummer 32 opgetrokken in 1929 door de S.M. Volkshaard Gent, naar ontwerp van architect V. Vaerwyck. Bakstenen lijstgevels van het enkelhuistype met twee traveeën en één bouwlaag.