Burgerhuis In den Pelicaen

Gemeente Mechelen
Straat Befferstraat
Locatie Befferstraat 5 (Mechelen)

Burgerhuizen In den Pelicaen en Venetië

Befferstraat 5, Mechelen (Antwerpen)

Oorspronkelijk twee afzonderlijke diephuizen uit de tweede helft van de 18de eeuw, heden ensemble met begane grond verbouwd tot doorlopende moderne winkelpui.

Beschrijving

Het burgerhuis genaamd "In den Pelicaen" is, met inbegrip van het volledige perceel waarop het is gelegen, beschermd als monument.

In het beschermingsdossier wordt de historische en artistieke waarde van Befferstraat 5 (linkerpand) als volgt gemotiveerd: "een voorbeeld van Lodewijk XV-architectuur uit de tweede helft van de 18de eeuw."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, Beschermingsdossier DA000669, Twintig monumenten in Mechelen (F. Brenders, 1986).

Waarden

Befferstraat 5 (linkerpand) is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: