Parochiekerk Sint-Blasius

Gemeente Jabbeke
Deelgemeente Jabbeke
Straat Dorpsstraat
Locatie Dorpsstraat zonder nummer (Jabbeke)

Dorpsstraat 11A, Jabbeke (West-Vlaanderen)

Dorpsstraat z.nr. Parochiekerk Sint-Blasius, neogotische kerk die in 1871 werd opgetrokken naar ontwerp van de Brugse architect Antonius Verbeke (1828-1907). De architect toonde zich met deze kerk een trouwe aanhanger van de strenge neogotische stijlprincipes die in "<italic>Les vrais principes de l'architecture ogivale ou chrétienne</italic>" (1850) van Thomas Harper King worden uiteengezet

Beschrijving

Dorpsstraat z.nr. Parochiekerk Sint-Blasius, neogotische kerk die in 1871 werd opgetrokken naar ontwerp van de Brugse architect Antonius Verbeke (1828-1907). De architect toonde zich met deze kerk een trouwe aanhanger van de strenge neogotische stijlprincipes die in "Les vrais principes de l'architecture ogivale ou chrétienne" (1850) van Thomas Harper King worden uiteengezet