Gemeentehuis Weert en school

Gemeente Bornem
Locatie Scheldestraat 18-20 (Bornem)
Alternatieve naam School De Zilverreiger

Gemeentehuis van Weert

Scheldestraat 20, Bornem (Antwerpen)

Gemeentehuis, heden ontmoetingscentrum, samen met de school en onderwijzerswoning ontworpen door de provinciale architect E. Careels in 1907.

School De Zilverreiger

Scheldestraat 18, Bornem (Antwerpen)

Tot 1975 gemeenteschool met schoolhuis, naar ontwerp van provinciaal architect E. Careels van 1907. Heden streekmuseum voor Klein-Brabant

Beschrijving

Het voormalige gemeentehuis van de gemeente Weert is samen met de voormalige gemeenteschool De Zilverreiger beschermd als monument.

De Zilverreiger is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

Typisch 19de-eeuws gemeentehuis van een kleinere gemeente, dat tot op heden getuigt van zijn vroegere centrale bestuursfunctie en gebouwd werd in combinatie met een onderwijzerswoning en school.