Burgerhuizen

Gemeente Mechelen
Straat Bruul
Locatie Bruul 57, Bruul 59 (Mechelen)

Burgerhuizen

Bruul 57-59, Mechelen (Antwerpen)

Tweegezinswoning van vijf traveeën, een souterrain en drie bouwlagen in neorococostijl met art-nouveau-inslag, gedateerd 1909.

Typologieburgerhuizen, tuinen
Stijlneorococo
Dateringvóór WO I

Beschrijving

De burgerhuizen, bestaande uit een dubbelwoonst in neorococostijl met art-nouveau-inslag, zijn beschermd als monument. De bescherming omvat de burgerhuizen met inbegrip van de tuin en koer.

In het beschermingsdossier wordt de artistieke waarde van Bruul 57-59 als volgt gemotiveerd: "als homogeen voorbeeld van neorococo-architectuur met art nouveau-inslag gedateerd 1909."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, Beschermingsdossier DA000669, Twintig monumenten in Mechelen (F. Brenders, 1986).

Bruul 57-59 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: