Gemeentehuis van Lampernisse

Beschrijving

* Zannekinstraat nr. 19/ Kortestraat. Voormalig gemeentehuis (tot ca. 1970), gelegen binnen het beschermd landschap van de Oudlandpolders van Lampernisse (M.B. van 30.01.2002, ook te Alveringem en Veurne). Gebouwd met toelage van de Dienst der Verwoeste Gewesten en in 1925 in gebruik genomen. Voor de Eerste Wereldoorlog had Lampernisse geen gemeentehuis, d

Zannekinstraat 19 (Diksmuide)
Voormalig gemeentehuis (tot circa 1970). Gebouwd met toelage van de Dienst der Verwoeste Gewesten en in 1925 in gebruik genomen. Voor de Eerste Wereldoorlog had Lampernisse geen gemeentehuis, de gemeenteraad vond plaats in herbergen en gedurende een bepaalde periode in een gemeentezaal in de school. Laag geelbakstenen hoekhuis waarvan de smalle zijgevel uitgewerkt is als trapgevel.