Beschrijving

Nr. 21. Semi-gesloten hoeve met U-vormige opstelling van de gebouwen rondom begraasd erf met vaalt, bereikbaar via kleine wegel uitlopend in de velden. Aan de straat palend boerenhuis met l. aanleunend arbeidershuisje en r. aansluitend schuurtje. Boerenhuis (n // straat, Vlaamse pannen) van zeven trav. en één bouwl., uit XIX. Verankerde, witbeschilderde voorgevel op gecementeerde plint. Rechth.

Vaartstraat 21 (Alveringem)
Semigesloten hoeve met voorheen U-vormige, nu L-vormige opstelling van de gebouwen rondom met gras begroeid erf met vaalt, bereikbaar via kleine wegel uitlopend in de velden. Aan de straat palend boerenhuis met links aanleunend arbeidershuisje en rechts aansluitend schuurtje; ten noorden van het erf stalgebouw. Boerenhuis (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) van zeven traveeën en één bouwlaag, uit de 19de eeuw.