Beschrijving

Amersveldestraat nr. 104. Achteringelegen hoeve bereikbaar via populierendreef. Ten noordwesten van het boerenhuis, restant van omwalling of poel. De site is als dusdanig reeds aangeduid op het primitief kadasterplan (ca. 1828). Eigenaar is dan weduwe Frennelet, rentenierster te Brugge. Op het erf is een boomgaard aangeplant. Bij de mutatie van 1891 (eigendom familie Frennelet) ontstaat gr

Amersveldestraat 104 (Kortemark)
Achteringelegen hoeve bereikbaar via populierendreef. Ten noordwesten van het boerenhuis, restant van omwalling of poel. De site is als dusdanig reeds aangeduid op het primitief kadasterplan (circa 1828). Eigenaar is dan weduwe Frennelet, rentenierster te Brugge. Op het erf is een boomgaard aangeplant. Bij de mutatie van 1891 (eigendom familie Frennelet) ontstaat grosso modo de huidige constellatie van gebouwen. Het is echter waarschijnlijk dat de hoeve tijdens de Eerste Wereldoorlog zwaar beschadigd werd en nadien heropgebouwd, gedeeltelijk met recuperatie van oude muren.