Paviljoen De Notelaer

Gemeente Bornem
Deelgemeente Hingene
Straat Notelaerdreef
Locatie Notelaerdreef 8 (Bornem)

Notelaerdreef 8, Bornem (Antwerpen)

Paviljoen of belvedère met herberg en woning voor de schippersfamilie op de beneden- en tussenverdieping. Gelegen tegen de Scheldedijk en opgetrokken in 1791-1794 naar ontwerp van de Franse hofarchitect Ch. De Wailly.

Domein d'Ursel

Edmond Vleminckxstraat, Hingenebroekpolderdijk, Kasteeldreef, Kleine Hinckstraat, Koningin Astridlaan, Leopoldstraat, Louis De Baerdemaekerstraat, Notelaerdreef, Victor De Witstraat, Wielstraat, Wolfgang d'Urselstraat, Zijdeweg (Bornem)

Het kasteel van Hingene, in zijn classicistische vorm ontworpen door Giovanni Servandoni in het derde kwart van de 18de eeuw, vormde eeuwenlang de residentie van de familie d’Ursel.

Het paviljoen De Notelaer te Hingene, is beschermd als monument.

Waarden

Het paviljoen genaamd De Notelaar gelegen in de polder Het Zand is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: