Bulscamphoeve

Beschrijving

Hemelhofweg nr. 25. Historische hoeve z.g. "Bulscamphoeve" of "'t Hof van Hanssens", gelegen in de alluviale vallei van de Heulebeek. Omwalde hoeve waarvan de oudste vermelding teruggaat tot 1549. Aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) als volledig omwalde hoeve met losse bestanddelen en U-vormige opstelling. Op de Atlas der Buurtwegen (1843) uitgebreid tot vijf volumes en vermoedelijk

Bulscamphoeve

Hemelhofweg 25-27 (Wevelgem)
Historische hoeve gelegen in de alluviale vallei van de Heulebeek. Omwalde hoeve waarvan de oudste vermelding teruggaat tot 1549. Het huidige thans, sterk verbouwde gebouwenbestand, zou dateren van 1775. Lage, losse bestanddelen met hoefijzervormige opstelling. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken en gewitte erfgevels op gepikte plint.