Stadswoning_versie 1_20141016 ()

De stadswoning heeft régence-kenmerken en dateert uit eerste helft van de 18de eeuw.

De stadswoning heeft een gevel van vier traveeën en drie bouwlagen met régence-kenmerken en dateert uit eerste helft van de 18de eeuw. De woning heeft een lijstgevel met twee registers van gekoppelde rechthoekige vensters met geprofileerde zandstenen stijlen en onderlijnende waterlijsten. De geprofileerde schouderboogbekroningen zijn van zandsteen met bakstenen vullingen. De gevel wordt afgeboord door een zandstenen daklijst onder kroonlijst op klossen (19de-eeuws). De begane grond werd verbouwd. De gevels zijn anno 2014 bepleisterd en wit geschilderd.

De Onze-Lieve-Vrouwstraat 34 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de historische en architecturale waarde als gebouw uit de eerste helft van de 18de eeuw met régence-inslag.

Bibliografie

• Archief Onroerend Erfgoed Antwerpen, DA000699, Dertien monumenten en één stadsgezicht, beschermingsdossier (F. Brenders, 1987).

Auteurs:  Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde; Brenders, Francis

Stadswoning ()

De stadswoning is beschermd als monument.

In het beschermingsdossier wordt de historische en architecturale waarde van Onze-Lieve-Vrouwstraat 34 als volgt gemotiveerd: "als gebouw uit de eerste helft van de 18de eeuw met régence-inslag."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, Beschermingsdossier DA000699, Mechelen: Dertien monumenten en één stadsgezicht, beschermingsdossier (F. Brenders, 1987).