Wulverghem-Lindenhoek Road Military Cemetery

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van 14-09-2009 tot heden

Locatie

Provincie West-Vlaanderen
Gemeente Heuvelland
Deelgemeente Wulvergem
Straat Hooghofstraat
Locatie Hooghofstraat zonder nummer (Heuvelland)

Administratieve gegevens

Andere nummers

Is de (gedeeltelijke) vaststelling van

Britse militaire begraafplaats Wulverghem-Lindenhoek Road Military Cemetery

Hooghofstraat zonder nummer, Heuvelland (West-Vlaanderen)

De aanleg van Wulverghem-Lindenhoek Road Military Cemetery startte in december 1914. Bij de wapenstilstand waren er 162 graven, perken II tot V kwamen er door de concentratie van geïsoleerde graven uit de omliggende slagvelden en uit kleinere begraafplaatsen.

Beknopte karakterisering

Beschrijving

De aanleg van Wulverghem-Lindenhoek Road Military Cemetery startte in december 1914. Bij de wapenstilstand waren er 162 graven, perken II tot V kwamen er door de concentratie van geïsoleerde graven uit de omliggende slagvelden en uit kleinere begraafplaatsen. Op de begraafplaats worden nu 1010 doden begraven en/of herdacht. Wulverghem-Lindenhoek Road Military Cemetery is ontworpen door Ch. Holden (hoofdarchitect) en W.C. Von Berg (uitvoerend architect). Begraafplaats met nagenoeg rechthoekig grondplan. Het terrein van ca. 4000m² wordt deels omgeven door een lage bakstenen muur, deels door een groenscherm. De begraafplaats ligt ca. 1m hoger dan het straatniveau, het terrein is genivelleerd. Ze kan betreden worden via stenen trappen (of via een alternatieve ingang links). Het schuilgebouw rechts van de toegang is opgetrokken uit baksteen, met een schilddak uit witte natuurstenen pla

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.