Beschrijving

Nr. 102. Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen van één bouwl. Onder zadeldaken rondom onverhard U-vormig erf met open Z.O.zijde, voorzien van hek aan straat; verharde stoepen. Ten N., rest van omwalling. Ten Z.W., wilgenrij. Ten Z., boomgaard. Ten N.W., boerenhuis met vijf trav. + twee r.opkamertrav. onder doorlopend zadeldak (n // straat, Vlaamse pannen) met overstekende dakrand o

Kallestraat 39 (Alveringem)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen van één bouwlaag onder zadeldaken rondom onverhard U-vormig erf met open zuidoostzijde, voorzien van hek aan straat; verharde stoepen. Ten noorden, rest van omwalling. Ten noordwesten, boerenhuis met vijf traveeën + rechts twee opkamertraveeën onder doorlopend zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) met overstekende dakrand op houten modillons, gedateerd 1840. Ten zuidwesten, stalvleugel. Ten noordoosten, dwarsschuur met ingewerkt wagenhuis.