Lagedorpswoning

Beschrijving

Stadenstraat nr. 32. Lage voormalige tweewoonst, daterend van ca. 1889. Het huis wordt volgens het kadaster als tweewoonst gebouwd in 1889 door de Zarrense koopman Petrus Maes. In 1900 vereniging tot één huis door de Zarrense herbergier August Depickere. In 1905 wordt het opnieuw een tweewoonst en wordt er achter het huis een 'werkhuis' gebouwd. In 1938 wordt één van de huizen uitgebreid m

Stadenstraat 32 (Kortemark)
Lage voormalige tweewoonst, daterend van circa 1889. Het huis wordt volgens het kadaster als tweewoonst gebouwd in 1889 door de Zarrense koopman Petrus Maes. In 1900 vereniging tot één huis door de Zarrense herbergier August Depickere. In 1905 wordt het opnieuw een tweewoonst en wordt er achter het huis een 'werkhuis' gebouwd. In 1938 wordt één van de huizen uitgebreid met een achterbouw.