Motorjacht Napoleon

Beschermd varend erfgoed van 24-11-2014 tot heden

Straat
Locatie Antwerpen (Antwerpen)

Napoleon

Antwerpen (Antwerpen)

De Napoleon is een stalen motorjacht dat in 1929 op de scheepswerf Van Praet-Dansaert (Baasrode) werd gebouwd.

Beschrijving

Het motorjacht Napoleon, gebouwd in 1929 op de scheepswerf Van Praet-Dansaert (Baasrode), is beschermd als varend erfgoed.

Waarden

Het motorjacht Napoleon is beschermd als varend erfgoed omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

Als voorbeeld van een motorjacht gebouwd door en voor de eigenaar van de historische botenwerf Van Praet-Dansaert te Baasrode, gekend voor de bouw van diverse scheepstypes in staal.

wetenschappelijke waarde

Als uitzonderlijk voorbeeld van een scheepsinterieur met ambachtelijk waardevolle en decoratieve elementen in empirestijl.