Landhuis Kasteel Hanus

Straat Kortrijksesteenweg
Locatie Kortrijksesteenweg 1026 (Gent)

Kasteel Hanus

Kortrijksesteenweg 1026, Gent (Oost-Vlaanderen)

Oorspronkelijk kasteel gebouwd door de textielbaron Hanus in 1913 naar ontwerp van de Brusselse architect G. Hobe en bestaande uit een rechthoekig gebouw met slechts één bouwlaag en vier traveeën brede neo-Lodewijk-XVI-getinte voorgevel (zie huidige middenpartij).

Beschrijving

Oorspronkelijk kasteel gebouwd door de textielbaron Hanus in 1913 naar ontwerp van de Brusselse architect G. Hobe en bestaande uit een rechthoekig gebouw met slechts één bouwlaag en vier traveeën brede neo-Lodewijk XVI getinte voorgevel (cf. huidige middenpartij).