Beschrijving

Aan de straat gelegen voormalig hoevetje, ten oosten van de voormalige spoorweg Roeselare-Menen; aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1843); vroeger enkel boerenhuis, nu met schuur- en stalvleugel.

Dadizeleleenstraat 9 (Roeselare)
Hoeve met oude kern, zie jaartal 1735 in kerfsneetechniek aangebracht in balkslof; losse lage bestanddelen onder zadeldak, L-vormig opgesteld rondom een van grind voorzien erf. Erftoegang gemarkeerd door ijzeren hek en linde. Ten noorden van het erf, woonhuis aanleunend bij het langgestrekte type met links opkamertravee van één travee + woongedeelte van vier traveeën + één staltravee. Achter het woonhuis aardappelkelder met tongewelf.. Ten zuiden, dwarsschuur met lagere, haaks aansluitende stalvleugel uit het vierde kwart van de 19de eeuw.