Station Pervijze

Gemeente Diksmuide
Straat Schoorbakkestraat
Locatie Schoorbakkestraat 28, Schoorbakkestraat 30 (Diksmuide)

Station Pervijze

Schoorbakkestraat 28-30, Diksmuide (West-Vlaanderen)

Schoorbakkestraat nrs. 28-30. Voormalig <italic>station</italic> op de lijn nr. 74. Diksmuide-Nieuwpoort. Deze lijn werd in 1868 opgericht en is sinds 1974 buiten dienst. Het station was opgetrokken in een neoclassicistische baksteenarchitectuur, die vrij gebruikelijk was bij stationsarchitectuur (cf. prentbriefkaart). Tijdens de Eerste Wereldoorlog vormde de * spoorlijn de frontlinie, het

Beschrijving

Schoorbakkestraat nrs. 28-30. Voormalig station op de lijn nr. 74. Diksmuide-Nieuwpoort. Deze lijn werd in 1868 opgericht en is sinds 1974 buiten dienst. Het station was opgetrokken in een neoclassicistische baksteenarchitectuur, die vrij gebruikelijk was bij stationsarchitectuur (cf. prentbriefkaart). Tijdens de Eerste Wereldoorlog vormde de * spoorlijn de frontlinie, het